25/9/12

Ας δούμε κι αυτό!


Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου τελείωσαν και οι αθλητές μας έφεραν στη χώρα μας 12 μετάλλια και πολλές καλές θέσεις κατάταξης κάνοντάς μας όλους υπερήφανους. Στο διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ αυτών και των επόμενων παραολυμπιακών οι αθλητές μας προπονούνται με στόχο να καταφέρουν να πετύχουν κάποια διάκριση και να μας γεμίσουν όλου υπερηφάνεια.
Κάθε άθλημα όμως χρειάζεται μια κερκίδα που να εμψυχώνει και να ενθαρρύνει τους αθλητές αλλά κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στα αθλήματα στα οποία συμμετέχουν άτομα με αναπηρίες. Δυστυχώς, δεν υπάρχει ενημέρωση για τους αγώνες και τις προπονήσεις όμως αυτό το κενό έρχεται να καλύψει η ομάδα «Δες κι αυτό».

Τα μέλη της «Δες και αυτό» έχουν αναλάβει να μας ενημερώνουν όλους μας για επικείμενους αγώνες και τις προπονήσεις πολλών αθλημάτων ενώ παράλληλα προσπαθούν να κάνουν γνωστά τα αθλήματα αυτά.

Το Goalball για παράδειγμα είναι ένα ομαδικό άθλημα σχεδιασμένο για αθλητές με ολική ή μερική απώλεια όρασης. Είναι μάλιστα ένα από τα Παραολυμπιακά αθλήματα! Στην Ελλάδα, το Goalball παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2001 και σήμερα αναπτύσσεται από αθλητικούς συλλόγους τυφλών ανα την Ελλάδα.

Η ομάδα του Σωματείου ΑΣΑΜ "Πειρατές" προπονείται κάθε Δευτέρα στις 14:30 στο κλειστό γήπεδο της Νέας Ιωνίας στην Αθήνα. Το Σωματείο προσκαλεί στις προπονήσεις όλους τους φίλους που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν και να ενημερωθούν για το εν λόγω Παραολυμπιακό άθλημα.
Την επόμενη φορά που όλοι μας θα βρούμε λίγο ελεύθερο χρόνο μπορούμε να πάμε να στηρίξουμε τους αθλητές μας που το έχουν τόσο ανάγκη!Γιατί ούτως ή άλλως «ο αθλητισμός θέλει κερκίδα».


Για περισσότερες πληροφορίες:

Ελένη Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου