12/11/12

Οι Μελλοντικοί Ηγέτες



Πριν από δύο εβδομάδες περίπου, με τη Δέσποινα και το Σωτήρη, φύγαμε για Κόρινθο για να συμμετέχουμε σε ένα πρόγραμμα/εκπαίδευση για την ηγεσία. Χωρίς να γνωρίζουμε τι μας περιμένει φτάσαμε στο Σοφικό μαζί με άλλους τριάντα φοιτητές. Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!

Κάθε μέρα ξύπνημα πρωί-πρωί, ελαφρώς καμμένος γαλλικός καφές και τις πρώτες μέρες πλήρης έλλειψη σοκολάτας! Μαζί με την κούραση και τις συνεχείς ασχολίες έρχονται και χαοτικές ομαδικές συζητήσεις και άκρη δεν έβγαινε.Αυτή είναι όμως μόνο η μία πλευρά!
Το σημαντικό συστατικό που έφερε «τούμπα» την κατάσταση είναι ότι σε όλες αυτές τις «δυσκολίες» ήμασταν με τριάντα ακόμα άτομα. Σιγά-σιγά γνωριστήκαμε καλύτερα, δέσαμε όπως περνούσαν οι μέρες και γελούσαμε με οποιαδήποτε αφορμή. Όπως καταλαβαίνετε ο πάγος έσπασε γρήγορα (θρυμματίστηκε θα έλεγα! :) )

Το επόμενο βήμα του “Future Leaders” ήταν και το πιο σημαντικό. Έπρεπε σε ομάδες των δέκα ατόμων να ασχοληθούμε με πραγματικές επιχειρήσεις και να προτείνουμε ένα business plan. Έτσι αποχαιρετιστήκαμε με ένα πάρτυ όπου όλοι  δείξαμε τις χορευτικές μας ικανότητες και πήγαμε ο καθένας στο project του.

Θεωρώντας ότι ήμασταν οι άτυχοι του προγράμματος φύγαμε για τα Καλά Νερά (ένα χωριό με πολλά γατιά και σκύλους και καμιά δεκαριά κατοίκους) με κάποιους ενδοιασμούς. Φτάσαμε και οι ενδοιασμοί χάθηκαν γιατί μετά από ένα εφτάωρο ταξίδι, το κλίμα πενθήμερης που επικρατούσε ήταν αναζωογονητικό!

Τις ημέρες που ακολούθησαν ασχοληθήκαμε με τη δημιουργία επιχειρησιακού πλάνου για τη Δημοτική Επιχείρηση Μηλεών. Δουλέψαμε πολύ, γελάσαμε πολύ και δεθήκαμε πολύ! (Οι υποστηρικτικές δραστηριότητες που υπήρξαν ήταν φωτογραφίσεις, φαγητό, ποτό, χορός, ηλιοβασιλέματα και παντομίμα! )

Μετά από δύο εβδομάδες λοιπόν, κερδίσαμε την ικανοποίηση ότι ολοκληρώθηκε το project μας, γνώσεις και εμπειρίες για θέματα δουλειάς και συνεργασίας, πολλές αναμνήσεις και ακόμη περισσότερες φωτογραφίες.

Περήφανοι λοιπόν, για τις επιτυχίες μας μπορούμε (επιτέλους!!!) να πέσουμε σε χειμερία νάρκη για να γεμίσουν οι μπαταρίες μας!
Reunion για την παρουσίαση τις δουλειάς μας στις 3 Δεκεμβρίου! Όσοι πιστοί, προσέλθετε…





Για περισσότερες πληροφορίες για τους Future Leaders:

Ελένη Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου