18/11/13

Role of Youth in Democracy

Destination:ΛΕΜΕΣΟΣ, Target:ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,Challenge: ACCEPTED!     

Δημοκρατία.

Η ετυμολογία της λέξεως βρίσκεται στα συνθετικά «δήμος» (το σύνολο ή η συνέλευση των ανθρώπων που έχουν πολιτικά δικαιώματα) και «κράτος» (δύναμη, εξουσία, κυριαρχία).

Το πρώτο συνθετικό της λέξης είναι και αυτό που κατανοούμε ευκολότερα, που εξασκούμε όλοι μας από τα 18 και μετά. Αποκτάμε πολιτικά δικαιώματα…και δυστυχώς οι περισσότεροι, αν και τυπικά ενήλικες, διατηρούμε ένα εφηβικό χαρακτηριστικό. Το δικαίωμα χωρίς υποχρεώσεις!

Κι έτσι απλά, μόνοι μας, στερούμε από τους εαυτούς μας τη δύναμη που έχουμε. Τη δύναμη της κρίσης, της σκέψης, της άποψης… Και η λέξη δημοκρατία, ουσιαστικά, σημαίνει δήμος.

Η δράση"Role of Youth in Democracy" υποστηρίζει την συμμετοχή των νέων στη δημοκρατική ζωή και ενθαρρύνει την ενεργό συμμετοχή των νέων στο βίο της ευρωπαϊκής κοινότητας. Στόχος είναι να γνωρίσουν οι νέοι τις δημοκρατικές διαδικασίες, να κατανοήσουν βασικές έννοιες της δημοκρατίας και να αναπτύξουν την κρίση τους.

Από τις 2 έως τις 7 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ένα σεμινάριο με τους ανωτέρω στόχους στη Λεμεσό, στην Κύπρο όπου θα συμμετέχουν συνολικά 28 νέοι από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Ρουμανία.

Η ελληνική αποστολή θα αποτελείται από 4 άτομα και το κόστος του κάθε συμμετέχοντα είναι μόνο το 30% του αεροπορικού εισιτηρίου.

Αν ανήκεις στο ηλικιακό group 18 έως 30 και ενδιαφέρεσαι να δηλώσεις συμμετοχή επικοινώνησε μαζί μας στο getinvolved@hotmail.gr ή με μήνυμα στη σελίδα μας  www.facebook.com/get.involved.aueb  για να σε ενημερώσουμε εκτενέστερα για την agenda του σεμιναρίου.


Η δράση στην Ελλάδα υποστηρίζεται από το Ελληνικό Περιφερειακό Αναπτυξιακό Κέντρο (http://www.hrdc.org.gr/).

 Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς η αποστολή θα αποτελείται μόνο από 4 άτομα 3 στο ηλικιακό group 18-25 και 1 στο ηλικιακό group 25-30.

Οδηγίες:
1.Θέμα e-mail/μηνύματος:Συμμετοχή στην Ελληνική Αποστολή
2.Περιεχόμενο:Όνομα, επώνυμο,ηλικία,επαγγελματική κατάσταση (φοιτητής, άνεργος κτλ)

Ελένη Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου